Mozilla Firefox vs Google Chrome - Care este cel mai bun?

Mozilla Firefox vs Google Chrome - Care este cel mai bun?

Un scurt istoric Mozilla, Firefox și Google Chrome

Încerc să compar cele mai bune browsere ale momentului. Fie că ești fan Google Chrome sau Mozilla Firefox, este bine să încerci o abordare obiectivă când alegi browserul cel mai util ție. Uneori poți fi surprins în momentul în care vezi că e mai practic să lași nostalgiile și să încerci viitorul!

Să începem cu începutul: La început a fost Internet Explorer, cel puțin pentru mine și pentru mulți din perioada apariției internetului pe meleagurile noastre. Apoi am folosit Opera, ce părea mult mai rapid și mai prietenos, un browser ce avea să inspire browserele moderne.

Apărut in 1998, proiectul Mozilla urmă să crească treptat, având în spate o mare comunitate open source. Abia în 2002 a fost lansat oficial Mozilla 1.0, iar în 2004 Firefox 1.0, sub numele pe care îl folosim și azi. Ceea ce a diferențiat în mod categoric Firefox de celelate browsere, în special de Internet Explorer, a fost securitatea pe internet, fiind cu mult mai sigur la navigare. Un alt aspect important a fost viteză de implementare a comunității a corecțiilor de vulnerabilități, un update fiind lansat la câteva zile după publicarea problemelor apărute.

Lansat oficial pe 03 septembrie 2008 Google Chrome este un proiect ambițios ce unește echipe de programatori cu experiență vastă în domeniu. Motivul principal al proiectului Chrome este securitatea, apoi viteza, motorul JavaScript V8 din Google Chrome fiind capabil de amândouă.

Înainte de lansarea Chrome, Firefox avea o cotă de piață de 30%, Internet Explorer având peste 60%. În anul 2019, Firefox avea să rămână cu o cotă sub 10% din utilizatorii de browsere. Statisticile din anul 2019 arată o dominare a Google Chrome destul de clară.

Chrome 68.91%
Firefox 9.25%
Safari 8.68%
Edge 4.51%
Internet Explorer 4.45%
Opera 2.28%
Yandex Browser 0.46%
Altele 1.46%
Dan Stoian
Web Developer

Timpul este cel mai prețios

O afacere de succes înțelege că trebuie să se concentreze pe ceea ce face cel mai bine!
Noi facem web design.