Cum puteți trimite de pe telefon locația în caz de pericol

Cum puteți trimite de pe telefon locația în caz de pericol

Cel mai mult timp este pierdut cu localizarea apelantului!

Deși nu ne dorim, ne putem află oricând în situația de a apela la 112.

Serviciul înregistrează în medie 18000 de apeluri zilnic, iar peste jumate nu sunt clasificate ulterior ca urgențe. Această aglomerare duce la lipsa de eficientă și rapiditate în rezolvarea solicitărilor, și implicit duce la pierderea de vieți.

Deși există posibilități tehnologice de localizare rapidă folosind serviciile furnizorilor de telefonie, operatorul de la 112, este nevoit să culeagă informații despre locație, pentru că apoi să le transmită echipajului de salvare, poliție sau pompieri.

Coordonate trimise rapid prin SMS: Google Messages

Pentru că nu toate telefoanele dispun de opțiuni de trimitere a locației prin SMS, va recomandăm să instalați Google Messages.

Această aplicație permite trimiterea locației în forma unui link Google Maps folosind butonul + din dreptul câmpului în care scrieți mesajul. În plus aplicația vă stochează toate mesajele SMS în contul Google, și nu le pierdeți în cazul în care schimbați telefonul. Că o paranteză va recomandăm să va salvați și agenda telefonului pe contul de Google din același motiv.

Aplicația oficială a Serviciului de Telecomunicații Speciale: Apel 112

Și mai la îndemână este aplicația Apel 112, special concepută pentru acest scop. Nu numai că poate iniția apeluri telefonice, dar va afișează locația în coordinate geografice cu o acuratețe de 50 – 100 de metrii. Locația poate fi apoi transmisă rapid, folosind butonul TRANSMITERE POZIȚIE.

Trimiteți locația în timp real prin WhatsApp

WhatsApp vine însă cu ceva în plus! Și anume transmiterea locației în timp real. Asta înseamnă că puteți trimite și updata locația, chiar dacă sunteți în mișcare:

  • Apăsăți pe agrafa din câmpul de introducere text
  • Apăsăți pe butonul locație
  • Alegeți: Distribuiți locația în timp real

Trimiteți locația prin Facebook Messenger

În structura ușor aglomerată a Facebook Messenger, folosiți primul buton din stânga jos, cele patru puncte. Apoi alegeți locația actuală sau o locație din apropiere, Facebook fiind mai mult concentrat pe locații business.

Telefonul smart îți poate salva viața

Unii producători de telefoane includ în soft funcții foarte utile în caz de pericol.

De exemplu Samsung vine cu funcția Samsung SOS pe care o găsiți în setări la Caracteristici Avansate -> Trimitere de mesaje SOS.

Odată activată, puteți selecta unul sau mai multe numere din agendă pentru a fi notificate în caz de pericol. Pentru a activa starea de pericol, trebuie să apăsăți rapid de 3 ori pe butonul de pornire al telefonului. În acel moment telefonul începe să facă fotografii automat cu toate camerele și să înregistreze sunetul. Fotografiile împreună cu o înregistrare de câteva secunde vor fi trimise către numerele setate anterior.

Sperăm să nu fie cazul, dar este mai bine să fiți pregătiți pentru orice situație.

Dan Stoian
Web Developer

Timpul este cel mai prețios

O afacere de succes înțelege că trebuie să se concentreze pe ceea ce face cel mai bine!
Noi facem web design.